Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erdek'te 3 okul müdürü yerini koruyacak

Erdek

Yeni Millî Eğitim yönetmeliği kapsamında, Erdek'te şu anda sadece üç okul müdürü yerini koruyabilecek

10 Haziran 2014 tarihli yeni Millî Eğitim yönetmeliği kapsamında, Erdek'te şu anda sadece üç okul müdürü yerini koruyabilecek. Buna göre Atatürk İlkokulu Müdür Özgür Koçak, Nerime Yüksel Ortaokulu Müdürü Metin Erdin ve Halitpaşa İlkokulu Müdürü Serhat Deniz dışında tüm okulların müdürleri, 4 yıllık görev sürelerini doldurmaları nedeniyle başka yerlere atama kapsamı içinde bulunuyorlar. 
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylân, şunları söyledi:
Tabii ki, yönetmelik yürürlüğe girdi. Ancak, bu görevler için bundan sonra başvurular, sınav ve puanlamalar yapılacak. Yeni atamalar sonucunda belki bu eski arkadaşlarımız, yeniden görevlerinde de kalabilirler. Yeni atamalar oluncaya dek şu anda görevlerini yürüten yönetici arkadaşlarımızın, hizmetin sağlıklı yürümesi için görevlerini sürdüreceklerini sanıyorum.”
ANAYASA MAHKEMESİ YÖNETİCİLERİ ÜZDÜ
Bu arada Anayasa Mahkemesi, 4 yıl ve üstünde görev yapan yöneticilerin görevlerinin bu ders yılı bitiminde sona ermesine ilişkin kanun hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Görev süreleri 4 yıldan az olan yöneticiler de süre bitiminde ayrılacaklar.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli